Kaz van Kooten
Kaz van Kooten

Nice to meet you

Ervaren digital designer / webdeveloper. Sinds 2010 werkzaam in de creatieve industrie. Come for the ideas, stay for the execution.

Ik ben op m’n best als ik in een vroeg stadium bij marketing- en communicatievragen wordt betrokken, zodat ik op strategisch niveau kan adviseren over de inzet en optimalisatie van digitale middelen en online kanalen.

Om daarna van idee naar resultaat te komen pak ik graag de rol van project manager of teamlead om met 'n netwerk van talenten tot 't beoogde resultaat te komen.

’t Bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus blijf ik als digital designer / webdeveloper zelf ook graag uitvoerend bezig met grafisch ontwerp (Illustrator, Photoshop en InDesign) en code.

Wanneer ik m'n laptop dichtklap ben ik echtgenoot, vader van dochters en local legend op ten minste twee Strava-segmenten.

Clients

Opdrachtgevers voor met wie ik met veel plezier heb gewerkt zijn o.a.

Currently

Druk bezig als freelance digital designer & webdeveloper. Heb je 'n marketing- / communicatievraag, interessante uitdaging of uitdagend project? Dan moeten we maar 'ns kennismaken. Mail me op contact [at] kazvankooten.nl.

Previously

In 2010 gestart in de creatieve industrie en sinds 2013 zelfstandig ondernemer. Van freelance zzp'er naar zelfstandige mét personeel, mede-oprichter van een creatief bureau en inmiddels weer terug.

Vanuit mijn studie ben ik gestart op de salesafdeling van een bureau voor videoproductie en videomarketing. Daar werd mijn interesse in online marketing dusdanig aangewakkerd dat ik na 'n aantal jaar ging freelancen — ik adviseerde opdrachtgevers over effectieve inzet van de juiste middelen voor specifieke vraagstukken.

Kort daarna begon ik met een compagnon een bureau voor visuele communicatie. Complexe vraagstukken beantwoorden en begrijpelijk bewerken was the name of the game. Verbeeldingskracht, noemden we dat.

Na 'n tijd voor start-ups, scale-ups en gevestigde bedrijven hebben gewerkt hebben we in onze propositie video een centrale plek gegeven en hebben we het bureau een nieuwe identiteit gegeven.

In 2020 heb ik een stap opzij gedaan en ben ik weer gaan freelancen. Omdat het bloed kruipt waar 't niet gaan kan volg ik nieuwe technologieën nog altijd op de voet en betrap je me regelmatig met mijn laptop en een nieuw framework, CMS, stuk hardware of software - telkens om erachter te komen hoe ik 't kan aanwenden om communicatie in het digitale tijdperk 'mensvriendelijker' te maken.

Ervaren digital designer / webdeveloper. Ik ben op m'n best wanneer ik op strategisch niveau kan adviseren over inzet en optimalisatie van digitale middelen en online kanalen. Ik hou ervan om nog altijd zelf met ontwerp en code in de weer te zijn — daarnaast pak ik graag de rol van project manager of teamlead.