Kaz van Kooten

Nice to meet you

Ervaren digital designer / webdeveloper. Sinds 2010 werkzaam in de creatieve industrie. Come for the ideas, stay for the execution.

Ik ben op m’n best als ik in een vroeg stadium bij marketing- en communicatievragen wordt betrokken, zodat ik op strategisch niveau kan adviseren over de inzet en optimalisatie van digitale middelen en online kanalen.

Om daarna van idee naar resultaat te komen pak ik graag de rol van project manager of teamlead om met 'n netwerk van talenten tot 't beoogde resultaat te komen.

’t Bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus blijf ik als digital designer / webdeveloper zelf ook graag uitvoerend bezig met grafisch ontwerp (Illustrator, Photoshop en InDesign) en code.

Zodra ik m'n laptop dichtklap ben ik echtgenoot, vader van dochters en local legend op ten minste twee Strava-segmenten.

Clients

Opdrachtgevers voor met wie ik met veel plezier heb gewerkt zijn o.a.

Currently

Druk bezig om bij Penta Infra de marketing- en communicatiestrategie vorm te geven en uit te rollen. Heb je 'n marketing- / communicatievraag, interessante uitdaging of uitdagend project? Dan moeten we maar 'ns kennismaken. Mail me op contact [at] kazvankooten.nl.

Previously

In 2010 gestart in de creatieve industrie en sinds 2013 zelfstandig ondernemer. Van freelance zzp'er naar zelfstandige mét personeel, mede-oprichter van een creatief bureau en inmiddels weer terug.

Vanuit de universiteit startte ik op de salesafdeling van een bureau voor videoproductie en videomarketing. Omdat ik vooral marketing interessant vond ben ik daar na 'n aantal jaar in gaan freelancen: opdrachtgevers adviseren over effectieve inzet van de juiste middelen voor specifieke vraagstukken.

Vrij snel begon ik met een compagnon een bureau voor visuele communicatie. Complexe vraagstukken beantwoorden en begrijpelijk bewerken was the name of the game. Verbeeldingskracht, noemden we dat.

Na te hebben gewerkt voor start-ups, scale-ups en gevestigde bedrijven, en na zowel het team als de projecten te hebben uitgebreid, heb ik in 2020 een stap opzij gedaan. Omdat het bloed kruipt waar 't niet gaan kan ben ik na ruim zeven jaar weer gaan freelancen. Ik volg nieuwe technologieën op de voet en je betrapt me regelmatig met mijn laptop en een nieuw framework, CMS, stuk hardware of software - telkens om erachter te komen hoe ik 't kan aanwenden om communicatie in het digitale tijdperk 'mensvriendelijker' te maken.

Ervaren digital designer / webdeveloper. Ik ben op m'n best wanneer ik op strategisch niveau kan adviseren over inzet en optimalisatie van digitale middelen en online kanalen. Ik hou ervan om nog altijd zelf met ontwerp en code in de weer te zijn — daarnaast pak ik graag de rol van project manager of teamlead.